Verandermanagement en abonneren op weblog


Abonneren In de vakantie heb ik paar boeiende boeken gelezen over verandermanagement. Veranderingen hebben ook veel te maken met projecten. Hoe?
Een project is in essentie ook een verandering: een groep mensen wordt tijdelijk bij elkaar gezet om een bepaald specifiek e/o afwijkend resultaat te bewerkstelligen.   De meest gangbare definitie van verandering is een “een geobserveerd of observeerbaar verschil van iets (mens, organisatie,object) over een zeker tijdsperiode”.  Dit kan je ook van een project zeggen: in een bepaalde tijdsperiode een waarneembaar verschil – namelijk een uniek resultaat – realiseren. Veranderingen zijn niet eenvoudig te sturen, al kun je ze wel beïnvloeden. De ene rol heeft meer invloed als de andere op een verandering , maar de projectmanager is wel vaak de regisseur van veranderingen. Vandaar mijn interesse!. Ik heb drie boeken gelezen:

  1. Integraal Verandermanagement, door Hans van Delft,
  2. De zes geheimen van verandering door Michael Fullan,
  3. Hoe krijg je ze mee door Annemarie Mars

De komen weken zal ik op deze blog een(beknopte)  samenvatting van deze boeken schrijven en de mogelijkheden schetsen hoe dit  toe te passen in/om projecten.

Daarnaast ben ik nog steeds bezig de website ‘mooi’ te maken en uit te breiden met functionaliteit. Er zijn nu twee manieren om mijn blog te volgen. Je kunt je nu ook abonneren zodat je telkens wanneer een nieuw blogbericht geplaatst getriggerd wordt. Onder het veld (rechtkolom) zijn twee abonneer opties te vinden, via email (je krijgt een mail als er nieuw blog is geplaatst) of via RSS.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *