Agile levert 40% verkorting time-to-market


Projecten – Bedrijven die transformeren tot een agile organisatie kunnen een aanzienlijke versnelling van de time-to-market van nieuwe producten en diensten verwachten. Het potentiële resultaat van ‘agile’ is een verbetering van de time-to-market met 40% en een toename van het marktaandeel met 20%. Daarop duidt een recente enquête uitgevoerd door IT-consultancy-organisatie Xebia.

Minder dan een op de tien managers verwacht dat een Agile transformatie geen positief effect zal hebben op de time-to-market. Daarentegen verwacht bijna 10% van de respondenten dat zij door agile-methodieken in te zetten zijn producten  twee keer zo snel op de markt kan brengen.
 

Effecten

Gevraagd naar de effecten van een time-to-market-versnelling van 10%, verwachten de ondervraagden een gemiddelde groei van 7% van het marktaandeel. Minder dan 20% verwacht geen effect op het marktaandeel bij een versnelling van de time-to-market.

Voor het onderzoek zijn 300 Nederlandse senior managers ondervraagd door Xebia. Meer details zijn  te vinden op de website van IT-Executive