Boven de 40 jaar niet meer productief?


Boven de 40 jaar niet meer productief?

Opvallend – Werkgevers vinden werknemers van 40 jaar vaak te oud, las ik deze week. Werknemers worden op die leeftijd al afgeschreven. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit in Nijmegen.  ‘Bij veertig ligt het omslagpunt, dat zien we in elk onderzoek terug’, zegt professor van der Heijden. Fraai. Veelgehoorde kwalificaties zijn: minder flexibel, vaker gefrustreerd, minder ambitieus, minder creatief en minder vernieuwend.

Wordt wakker!

Het wordt tijd dat werkgevers wakker worden en anders gaan denken. Want het tegenovergestelde is waar: medewerkers rond de 40 jaar kunnen nog volop groeien! Paul Baltes (1939-2006)  heeft gewerkt voor het Max Planck Institute for Human Development. Hij heeft het ontwikkelingspotentieel van mensen onderzocht in relatie tot het ouder worden. Hij ontwikkelde een ‘psychological model to age succesfully’ op de Universiteit van Virginia.

Mentale beweging

De grafiek laat twee ontwikkelingen zien.  De blauwe lijn is de zgn neuro-fysieke ontwikkeling van de mens. Een mens is fysiek op zijn sterkst rond zijn 20ste levensjaar maar neemt vanaf dat moment gestaag af. Nu komt de verrassing. De groene lijn is de persoonlijke ontwikkeling en die geeft aan dat die groei veel langzamer gaat. Het hoogtepunt wordt bereikt rond de 60-jarige leeftijd en blijft dan nog lang op ongeveer hetzelfde niveau. Dat betekent dat de mens die zich goed ontwikkeld heeft – en zich goed blijft ontwikkelen – op het hoogtepunt van die kwaliteiten komt als hij of zij al (bijna) gepensioneerd is.
Beste werkgevers en beste medewerkers, wat velen niet weten is dat deze lijn sterk te beïnvloeden is. Mensen die nieuwsgierig zijn, opleidingen en cursussen volgen, regelmatig nieuwe zaken oppakken, kortom, mensen die mentaal in beweging zijn en blijven zullen hun lijn veel hoger hebben liggen dan mensen die reeds op relatief jeugdige leeftijd “mentaal met pensioen zijn gegaan” (zie de lichtblauwe lijnen rondom de donkerblauwe lijn). Ook mensen die zich later realiseren dat ze onvoldoende gewerkt hebben aan hun persoonlijke ontwikkeling kunnen een geweldige inhaalslag maken. Alle reden dus om 40-plussers daarop te wijzen en ze daar ook in te trainen.

Het samenspel…

Dan de link naar projecten. We praten niet meer over ontwikkelen van projectmanagement, maar ontwikkelen van mensen die een bepaalde rol spelen: #samenspel. En dat heeft alles te maken met (eigen en andermans) gedrag en de keuze die je daar in hebt. Naarmate je meer (project)ervaring hebt opgedaan  – en je gebruikt dit voor je eigen groei – des te succesvoller je wordt. Natuurlijk, je kan ook gefrustreerd raken en afhaken, maar door het ‘doen’ kan je ook groeien. Dat is een keuze. Als werkgever kan je daar prima in faciliteren door leeftijdsbewust personeelsbeleid te ontwikkelen en actief in te zetten.
Misschien begint het leven bij 40…En…waar positioneert u zichzelf in de groene grafiek?
 
NB. De foto is van Henk Kluver (93) die nog steeds werkt in een fietsenfabriek.
 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Boven de 40 jaar niet meer productief?