De beste projectmanagement software kiezen


Projecten – Projectmanagers worden vaak betrokken om de beste projectmanagement software te kiezen. Dat is logisch, omdat zij er dagelijks mee werken en het meest scherp kunnen inzien wat wel/niet handig is. Ik vind het vrij lastig om een goede te vinden, want het is erg persoonlijk. Wat de een handig vindt, vindt een ander juist weer niet lekker werken. Waar moet je rekening mee houden om goede software te kiezen?

Een keuze maken is ook afhankelijk van de omvang van de organisatie. Is er een projectmanagement office (PMO), of is er weinig standaardisatie op gebied van methodieken in de organisatie? Ondanks dat het zeer persoonlijk is heb ik hieronder een top 10 lijstje – in willekeurige volgorde – van overwegingen. Je kunt deze lijst gebruiken ter inspiratie!

  1. Gebruikersvriendelijkheid 
  2. Mogelijkheid voor oa Gantt weergave
  3. Taak management
  4. Mogelijkheid om extern informatie te delen
  5. Real-time rapporten genereren
  6. (Grafisch) dashboard met stuurparameters en voortgang
  7. Security
  8. Professionale en eigentijdse user interface
  9. Ondersteuning van time sheets
  10. Mogelijkheid om de output te customizen (met logo ed)

De uitwerking en onderbouwing van deze lijst is te vinden in een lezenswaardig artikel op ProjectManagement.Com.

Top 15 populaire online tools

Op dezelfde site is kun je eveneens een lijst vinden van de  15 meest populaire web gebaseerd projectmanagement tools. Van sommige weet ik dat ze ook in Nederland worden gebruikt. Maar er zijn ook alternatieven van Nederlandse bodem. Een zo’n oplossing is Kickerplaza die er bijzonder fraai uit ziet. Deze tool is gebouwd door ervaren projectmanagers. Mooie feature is dat Prince2 en Scrum in combinatie gebruikt kan worden in een project.

 

.