Een pak slaag verhoogt bewustzijn


 

Opvallend – Een Chinese bank heeft twee leidinggevenden op non-actief gesteld nadat een filmpje op internet viral ging waarop te zien is hoe werknemers van de bank tijdens een training geslagen worden.

Dit las ik vanmorgen op Z24 website die het overgenomen heeft van Chinese krant South China Morning Post. Op het filmpje, dat in China een storm van kritiek losmaakte, is te zien hoe acht werknemers op een podium door een motivatiecoach met een stok op het achterwerk worden geslagen.

 

Vier vrouwelijke en vier mannelijke werknemers van de Zhangze Rural Commercial Bank deden met 208 collega’s mee aan een training, maar presteerden ondermaats. Althans, volgens motivatiecoach Jiang Yang die de trainees daarop verschillende stokslagen toediende.

Een anonieme getuige vertelde The Bejing Times dat Yang daarnaast zestien andere werknemers voor straf had kaalgeschoren.

Onderzoek naar straftraining bankmedewerkers

Shanxi Rural Credit Cooperatives Union, het moederbedrijf van de bank, heeft twee leidinggevenden, waaronder de bankpresident, geschorst vanwege slecht toezicht op de training. Er is een speciale werkgroep in het leven geroepen om de zaak te onderzoeken en de betrokken medewerkers krijgen financiële compensatie.

Ook Yang heeft inmiddels zijn excuses aangeboden al noemt hij een pak slaag “een van de meest effectieve manieren om bewustzijn te verhogen”.

Ik zal het eens overwegen als ik weer eens een training moet geven…