Hard lopen in de lage landen


 

Opvallend – Hard lopen in de lage landen kan prima. Want er is geen makkelijker vorm van sporten dan rennen. Even een half uurtje en je hebt je beweging weer gehad. Je hebt niet veel meer nodig dan een paar goede schoenen en het kan overal waar en wanneer je maar wilt. Nederlanders rennen ook graag, het is volgens het CBS de derde populairste sport in ons land (na fitness en zwemmen).

Extra energie

Voor bedrijven is hardlopen ook een van de makkelijkste vormen van beweging om onder hun werknemers te stimuleren. Het vraagt tenslotte om niet veel meer dan de installatie van een douche en een plek om je om te kleden. En dat half uurtje joggen tijdens lunchtijd kan misschien net even die extra energie, scherpte of frisse ideeën opleveren die gedurende de dag nodig zijn.

Foto’s zeggen soms meer dan woorden

Op de website van MT kunt u verder lezen wat de voordelen en nadelen (ja, die zijn er ook) van hardlopen, maar een andere site is ook prachtig om te bekijken. Letterlijk. Fotograaf Bastiaan Heus maakt energieke foto’s over hardlopen. Een deel van zijn portfolio kun je hier vinden. Hierboven zie je een mooie foto van Daphne Schippers die uit de startblokken schiet. Opvallend knap.