Hoe maak je een high performance projectteam


Hoe maak je een high performance projectteam

Projecten – Een jaar geleden was Leicester City degradatiekandidaat. Op zondag 1 mei won de club van Manchester United (Louis van Gaal), en werd het het beste team van Engeland.

Teamspirit is niet te koop

De nieuwe coach van Leicester City, Claudio Ranieri, laat zien dat fantastische scouting en teamspirit meer brengen dan met geld is samen te stellen. Ranieri heeft zich ter voorbereiding ingelezen en grondig verdiept in de clubcultuur en clubgeschiedenis. Zo kwam hij te weten dat Leicester City van oudsher een club is van mouwen opstropen en gaan.

 

High performance, low price

Is Leicester City zover gekomen door te zingen en te beleven? Nee, de club heeft ook slim gescout. Ze kocht onbekende spelers met grote potentie, vaak uit tweede en derde divisies. Sterspelers van het moment zijn Jamie Vardy en Riyad Mahrez. Vardy is gekocht voor 1,2 miljoen euro van Fleetwood Town – een vijfde divisionist! Mahrez is bij een Franse tweedeklasser weggeplukt voor 5 ton. Ter vergelijking: Manchester City en Manchester United kochten spelers voor bedragen rond de 50 en 75 miljoen. Met geld kan je veel kwaliteit kopen, maar uiteindelijk gaat het over het samenspel, zie mijn blog: Its the team stupid!

Dit samenspel geldt zeker ook voor projectteams? Lees verder wat volgens Hans Emmerik de essentie vindt om een high performance team te krijgen.

bron foto: website Leicester