Indrukwekkende beeldverhalen in Photoviz


Indrukwekkende beeldverhalen in Photoviz

Opvallend – Nicolas Felton is een ‘infographics genius’. Nu is hij is een stap verder gegaan. Verhalen die verteld worden met infographics worden met Photo Visualization indrukwekkend meer visueel gemaakt door fotografie. Het heeft geleid tot visueel ontregelende resultaten.

Het onzichtbare zichtbaar gemaakt

In het boek PhotoViz  zijn fabuleuze foto’s te zien die het onzichtbare zichtbaar maken. Door allerlei camera technieken, wat een gemiddelde fotograaf jaloers zou maken, heeft hij indrukwekkende beeldverhalen gecompileerd. Door vanuit hetzelfde punt op verschillende tijdstippen foto’s te nemen en die over elkaar heen te leggen en met Photoshop te bewerken zijn mooie compilaties ontstaan. Het fraaie resultaat is dat je kan zien hoeveel bewegingen mens, dier of object maken, die in een bepaalde periode die op één plek zijn geweest.

Indrukwekkende beeldverhalen in Photoviz

Gevaarlijk en gedurfd, ofwel een Salto Mortale. Verschillende foto’s opeenvolgende, genomen met hele korte sluitertijden, die daarna zijn samengevoegd. De rollende beweging  van de zee en de surfer zijn in een vloeiende cirkel vastgelegd.

 

Indrukwekkende beeldverhalen in Photoviz

Een alledaags plaatje: vliegende vogels. De foto laat zien hoe ze vliegend geleid worden door de wind. Het compileren is dan niet weer allerdaags.

 

Indrukwekkende beeldverhalen in Photoviz

Basketball, een van de meest populair sporten in de USA. Een speler staat geen seconde stil en beweegt door hele veld. Het lijkt wel ballen op de cm2.

 

Op wired.com kun je meer achtergrond informatie lezen over het boek en op Gestalten zijn nog meer foto’s te vinden. Opvallend.