Intermenselijk contact


 

Opvallend – World Press Photo is wereldberoemd. Vaak vanwege beelden van ellende en onheil. Time magazine heeft recent de honderd meest schokkende foto’s gepubliceerd, veelal winnaars van World Press Photo. Maar er zijn een andere emoties op de gevoelige plaat vast te leggen. In de categorie sportverhalen heeft de Tsjech Michael Hanke de tweede prijs gekregen met een serie over jeugdtoernooien schaken in Tsjechië. Op deze pagina staan alvast drie foto’s.

Even los van die smartphone

Schaken bevat voor sommigen een wereld van sterke emoties, adrenaline en stress en dat legt Hanke treffend zichtbaar vast. De jeugdtoernooien zijn bedoeld om jongeren te motiveren hun smartphone even in te wisselen voor intermenselijk contact en vermaak in de echte wereld. De eerste foto zegt wat dat betreft genoeg. De nu vijfenveertige jarige Hanke, is pas op veertig jarige leeftijd serieus gaan fotograferen en kreeg al snel erkenning via competities. Terecht.

  

De organisatie World Press Photo, die zetelt in Amsterdam, heeft weer een boek samengesteld en een reizende tentoonstelling samen van de winnende beelden van het afgelopen jaar. Ze zijn van 14 april 2017 tot en met 9 Juli te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Wil je nu al meer foto’s zien, kijk dan op hun website. Ze zijn bijzonder … Opvallend.

bron: worldpressphoto

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *