Jonge zzp’er moet niets hebben van hiërarchie


 

Jonge zzp'er moet niets hebben van hiërarchie

Ondernemerschap – Jonge generaties professionals gaan vaak als zzp’er aan de slag om weg te blijven bij hiërarchische organisaties. 
Uit  recent onderzoek van FastFlex blijkt dat 63 procent van de zzp’ers van Generatie Y en Z dit als belangrijkste reden te hebben om als zelfstandige aan de slag te gaan. FastFlex ondervroeg ruim 660 zzp’ers, veelal IT-professionals.

Vrijheid versus Zelfstandigheid

Ook meer vrijheid en flexibiliteit zijn voor de jongste generaties professionals belangrijke drijfveren om als zelfstandige aan de slag te gaan. Dit staat in contrast met oudere generaties zzp’ers, die aangeven met name zelfstandigheid (82%) een cruciaal aspect te vinden.

Gelukkig zijn staat centraal

Bij zelfstandigen van Generatie Y en Z speelt geluk een belangrijke rol. Maar liefst 91 procent vindt de mate van succes inherent aan de mate van geluk. Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: “In het onderzoek is een duidelijk verschil op te merken. De generaties hebben een ander idee van wat zij verstaan onder succesvol zijn. Oudere generaties zzp’ers zien bijvoorbeeld tevreden klanten als teken van succes.” Het hebben van tevreden klanten volgt bij generatie Y en Z pas op gepaste afstand (64%).

Lees hier verder het onderzoek in de Automatiserings Gids