Lachen met je baas?


Opvallend – Grappen maken is niet altijd even handig. Het hangt af van wat voor soort manager je bent.

Het is verleidelijk om humor in te zetten om de werkmoraal in je project een boost te geven of druk van de ketel te halen. Maar de effecten van humor zijn genuanceerd, blijkt uit een Canadees onderzoek onder 284 werknemers van 9 organisaties uit verschillende branches. Een en ander hangt af van je managementstijl en het soort humor. Passen die twee grootheden niet bij elkaar, dan kan het averechts uitpakken. Het vertrekpunt is:

Drie soorten managers en vier soorten humor

De onderzoekers onderscheiden in dit kader drie soorten managers:

  1. Prestaties belonend: deze manager bepaalt precieze, goed gedefinieerde doelen, geeft volop feedback, en werkt vaak met incentives om gewenste resultaten te stimuleren.
  2. Actief bij uitzondering: heeft een terughoudende aanpak, monitort meer dan dat hij motiveert, grijpt correctief in als de performance achteruitgaat.
  3. Laissez faire: is steeds buiten de deur als het er op kantoor op aankomt, heeft weinig aandacht voor prestaties, vertrouwt erop dat medewerkers vanzelf gemotiveerd zijn.

Daar zetten de onderzoekers vier soorten humor tegen af:

  1. Constructief zijn harmonieuze humor (bevordert de teamgeest)
  2. zelfversterkende humor (vermindert spanning, bevordert een positieve houding).
  3. Aan de andere kant van het spectrum vind je agressieve humor (sarcasme, anderen naar beneden halen) en
  4. zelfondermijnende humor (anderen aan het lachen maken over jezelf, bevordert acceptatie).

Humor door managers is niet vaak goed. Lees hier verder waarom niet. Opvallend artikel. Wat voor soort (project)manager ben jij?
En: vergeet niet te glimlachen.