London van boven


 

Opvallend – Wie kent niet het programma ‘Nederland van boven‘? De Engelsen kunnen er ook wat van met ‘London van boven’. Luchtfotograaf Jason Hawkes heeft deze stad vanuit zowat elke hoek vastgelegd. Het resultaat mag er zijn! Gave en mooie foto’s van de Tower Bridge, het lichtgevende Piccadilly Circus en met natuurlijk panorama plaatjes van de Thames.

Metropool

Van een heel andere genre dan de mondiaal genomen schokkende foto’s van de Time Magazine, gaan deze foto’s over een stad. De afgelopen 20 jaar heeft hij vanuit zijn helikopter vanaf verschillende hoogten (tussen 100 meter en  1000 meter) prachtige foto’s gemaakt. De deur van de helikopter was verwijderd en de apparatuur was vast gemonteerd aan het toestel zelf. Hawkes had zo de nodige flexibiliteit om unieke opnamen te maken van de steeds veranderende metropool. “Het was een vreemd jaar voor Londen door de Brexit,” zei Hawkes. “De dingen zijn nu een beetje gekalmeerd, maar als stad en land maken we een stap in het onbekende.” De rommelige nationale politiek op de grond, heeft nog niet de schoonheid van de hemel bereikt. 

Op de website van The Atlantic kun je een selectie vinden van al zijn Opvallende foto’s. Je kunt ze Full Screen bekijken. Take a look and enjoy!


 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *