Management frustreert innovaties


Management frustreert innovaties

Opvallend – Innovatie mislukt vaak, terwijl veel organisatie daar de mond vol van hebben. Het hoger management frustreert innovaties waardoor innovaties zelden slagen vooral in Nederland. Onze sterkte ligt de autonome cultuur, waardoor vele initiatieven ontstaan, maar de zwakte ligt in het afmaken.

Wereldwijd onderzoek

Deze harde conclusie staan in het onderzoeksrapport van de PA consulting group waarover AGconnect een artikel over heeft geschreven. Wereldwijd zijn ruim 800 directeuren en bestuurders bevraagd om mee te werken aan dit onderzoek. Dat innovatie voorwaarde is om te overleven bevestigt 66% van de senior managers. Maar 25% geeft aan dat ze duidelijk beeld hebben bij de operationele activiteiten van de innovaties. Er worden ook aanbevelingen gegeven om innovaties wel te doen slagen, wat in AGconnect verder worden uitgewerkt:

  • Focus op toekomst
  • Ontwerp voor innovatie
  • Creëer een innovatiecultuur
  • Bouw een netwerk van innovatiecultuur

 

Opvallend

Op EU niveau wordt een European Innovation Scoreboard bijgehouden. Daarin staat Nederland op plek 5 en wordt getypeerd als een van de innovatieleiders. De waarheid zal in het midden liggen, als is de tegenstrijdige uitkomst van de twee onderzoeken … Opvallend.

European Innovation Scoreboard - EIS

Bron foto: pixabay.com

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *