Nederland staat hoog


 

Opvallend – Het Legatum Institute heeft deze maand zijn 10e jaarlijkse Global Prosperity Index gepresenteerd, een groot onderzoek dat de meest welvarende landen ter wereld op een rijtje zet. Nederland staat hoog.

Uitgebreid model

De organisatie uit London vergelijkt 104 variabelen om tot zijn lijst te komen en heeft die variabelen in negen subcategorieën. Eén van de belangrijkste componenten van de ranglijst is de kracht van de economie van een land.

De economieën zijn niet alleen naar grootte en sterkte gerangschikt, maar het Legatum Institute neemt ook factoren mee als openheid, de efficiëntie van de financiële sector en de economische kansen van de inwoners.

De index heeft de 149 landen in de wereld bekeken die voldoende gegevens beschikbaar hebben om vergelijkingen te kunnen maken. Wij hebben daar de 19 landen uitgelicht die het hoogst scoren in de subcategorie economie van de Prosperity Index.

Waar staat Nederland?

Bekijk de lijst op BusinessInsider waar Japan op 19 staat, Frankrijk op plek 17 (respectievelijk derde en tweede economie van de de wereld qua BNP) en Duitsland (plek 5). Je moet wel even scrollen voordat je Nederland tegenkomt…