Omgaan met weerstand is alleen nog voor watjes


Omgaan met weerstand is alleen nog voor watjes

Vijf rollen – U kunt het geloven of niet, er zijn nog steeds mensen die denken dat veranderingsmanagement een serieuze competentie is, die vooral gericht is op het omgaan met weerstand. Omgaan met weerstand is alleen nog voor watjes.

Weerstand breken

Onlangs nog las ik op een blog op LinkedIn van de Projectmanagement Groep Nederland: “Persoonlijke toekomstonzekerheid leidt tot de meest hardnekkige weerstand tegen verandering. Soms, bij leidinggevenden, is het – verlies aan – prestige ook een doorslaggevende factor. Door wegnemen van deze factoren breekt de weerstand”. In het verleden hebben we dit misschien inderdaad zo geleerd. De werkelijkheid echter heeft dit probleem ingehaald.

Verandering gaan steeds sneller

De wereld om ons heen verandert steeds sneller en als we niet in staat zijn om ons aan te passen, gaan we kopje onder. En dan gaat het niet alleen om veranderingen op technologisch gebied zoals de opkomst van het internet, de smartphone enzovoort, maar ook om veranderingen op het sociale vlak, zoals het uitkleden van de zorg, de verhoging van de pensioenleeftijd en de opkomst van de social media. Natuurlijk zijn er mensen die willen vasthouden aan het verleden en zich verenigen in een politieke partij (PVV, SP of de 50plus partij), een vakbond of een consumentenorganisatie. Ook in organisaties zien we dit verschijnsel. Het is echter slechts een achterhoedegevecht, dat nauwelijks nog ter zake doet.

 

Hoe tegenwoordig omgaan met weerstand

Wat tegenwoordig vooral anders is, is dat we rationeler omgaan met weerstand en dat we bij een verandering de probleemeigenaar correct aanwijzen. Vroeger gingen we ervan uit dat de initiatiefnemer voor een verandering probleemeigenaar is. Nu zorgen we ervoor dat degenen die weerstand bieden, de probleemeigenaar worden.

Lees op ZBC Management verder de uitwerking en wat dit beteken voor projecten.