Persoonlijke Coaching-PExP


Het ProjectExcellent ProgrammaPExP is een combinatie van training en intensieve coaching voor een periode van zes maanden. Het motto is van projectMatig naar ProjectExcellent. Het PExP is hard werken en is confronterend. Het is bij uitstek geschikt voor de ervaren projectmanager, die al voldoende theoretische bagage heeft (Prince2, IPMA-B/C). Inbreng van eigen praktijkervaring is noodzakelijk, aangezien het programma zijn kracht bewijst bij het daadwerkelijk dóen in je eigen dagelijkse praktijk.
Persoonlijke Coaching-PExP

 Waardering coaching

“Ludo weet de theorie goed te vertalen naar praktische voorbeelden en opdrachten afgestemd op mijn huidige projecten en organisatie. Hij stelt de juiste kritische vragen, waardoor ik gericht heb kunnen werken aan verschillenden leerthema’s. Ben me d’r nu veel meer van bewust waar ik de focus op moet leggen en wat wel en niet werkt!”

– Paul van de Wal, senior projectmanager in high-tech organisatie (5-10 jaar ervaring)

Opbouw PExP

Het Programma bevat de volgende unieke elementen:

  1. Resultaatgericht. Met zowel de deelnemer als de participerende organisatie worden vooraf bij de intake concrete resultaten vastgesteld waarmee het PExP dient te worden afgesloten.
  2. Gericht op eigen project. Alle activiteiten binnen het PExP, zoals plenaire sessies, opdrachten, coaching gesprekken enz. zijn gericht op het project van de betreffende deelnemer. Cases en andere opdrachten die niet aan de dagelijkse praktijk zijn ontleend, worden niet gebruikt.
  3. Persoonlijk begeleiding. Gedurende de gehele looptijd van het PExP is ca. 1 uur per deelnemer per week beschikbaar voor begeleiding en ‘hotline’’ ondersteuning. Dit zijn gesprekken op het bedrijf, telefoon, mail. In het begeleidingsproces wordt gebruik gemaakt van individuele opdrachten die steeds betrekking hebben op het eigen project.
  4. Betrokkenheid organisatie. Elke organisatie stelt een interne coach beschikbaar ter ondersteuning van de deelnemer. Middels opdrachten worden ook andere medewerkers uit de organisatie bij het PExP betrokken. De participerende organisaties vormen een ‘evaluatiegroep’ die mede het programma beoordeelt en bij stuurt.
  5. Individueel of een kleine groep. De groep deelnemers aan het PExP bestaat uit gemiddeld 5 personen en komt gedurende het traject 3 dagen bij elkaar. Met deze aanpak worden ook specifieke bedrijfservaringen gedeeld.
  6. Vier a vijf maanden. Het PExP heeft een doorlooptijd van 4 – 5 maanden. Door deze doorlooptijd is er veel ruimte voor het implementatie proces dat wordt aangestuurd in de wekelijkse contacten met de deelnemer.

Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie

.