De kracht van scrum

 21.95

Mijn boek bestellen

 

 

 

De titel ‘De kracht van Scrum’ is een beetje voorspelbaar maar de inhoud is inspirerend, lekker kort en bondig. Dat komt omdat beide auteurs Rini van Solingen (Prowareness) en Eelco Rustenburg (Xebia) scrum experts zijn. Het boekje is blijkbaar populair, want in ruim twee jaar tijd is de 7e druk al verschenen. Een mooie prestatie!

 

Beschrijving

De populariteit van het boek is te verklaren omdat in een verhalend achtig stijl de beginselen van scrum uitgelegd wordt. Het is geen droge opsomming van allerlei Engelse scrum termen, maar langs de as van een fictief – maar realistisch – project wordt Scrum stap voor stap uitgelegd en direct toegepast in een project. Het leest als een avonturenroman en na een paar uur heb je dit boek in één ruk uitgelezen.

Verantwoordelijkheid nemen

De scrum terminologie wordt prettig en begrijpelijk uitgelegd. Scrum wordt terecht als methodiek gezien als businessenabler en mens-enabler. In kort-cyclische opleveringen wordt waarde gecreëerd voor de business (in het boek een  software increment) door een krachtige team, waarbij ieder zijn verantwoordelijkheid neemt. Zie mijn boekbespreking met als titel: revolutionair projectmanagement