Over De ZwaLu


De essentie van projectmanagement is rollen sturen. Het is voor 68% bepalend voor succes. Sturen van een rol is sturen op gedrag. Dat is een uitdaging, we lopen er vaak voor voor weg. Er zijn vijf rollen in en rond een project.  Om die te sturen publiceer ik over vier onderwerpen Projecten, Ondernemerschap, Mensen en Opvallend

Over De ZwaLu

Waarom deze vier onderwerpen?

De focus in steeds meer organisaties liggen op Projecten. Voor de uitvoering worden vele projectmanagement methodieken gebruikt(Prince2, Agile-scrum), maar het succes van Projecten wordt bepaald – -blijkt uit onderzoek – door 68% het gedrag van Vijf Rollen. Want professionals werken tegenwoordig in een rol, met tijdelijke verantwoordelijkheden. Functies – met vaste verantwoordelijkheden en taken – worden minder. Gerelateerd aan projecten realiseert de projectmanager resultaten o.a. door Ondernemerschap: beetje eigenwijs zijn, doorpakken, hard werken, drive en open staan voor nieuwe dingen. Dat in snel veranderende omgeving.

Omdat ik veel struin (en filter..) over deze gerelateerde onderwerpen wil ik het nieuwste nieuws graag delen. Ook als ik gekieteld word of moet glimlachen door Opvallend nieuws (gave foto’s of cartoons, humor, gezondheid, technologie) dan vind je dat terug.

Over De ZwaLu

Hoe vaak en wat is De ZwaLu (Nieuwsbrief)

Wekelijks zullen een aantal berichten gepubliceerd worden op de site, die verzameld in een nieuwsbrief ‘De ZwaLu‘ via de webduif naar de (ca 500) abonnees verstuurd worden. Uw investering is 1 minuut met als opbrengst (soms amusante) informatie. Deze informatie komt van het wereldwijde web en kan meertalig zijn.

Blog je dan niet meer?

Op de site met ruim 2000 bezoekers per maand staan tientallen blogs van mij. Die blijven beschikbaar, want sommige worden veel gelezen. Zo nu en dan zal ik een blog publiceren maar de meeste informatie komt elders van het internet. Heb je een keigoede blog geschreven: mail het naar mij en de eerste 60 woorden komen op de site met een doorverwijzing naar je eigen website. Ook zijn gastbloggers welkom! Vele zijn al voorgegaan:

Doelgroep

Die is breed, want in vele sectoren werken professionals in projecten. Dan kan in de (embedded) ICT zijn, financiële sector, onderwijs, R&D, de industrie, name it. Door te inspireren met nieuws zullen de lezers met een brede en leergierige houding het meeste plezier beleven aan De ZwaLu Nieuwsbrief. Daarnaast heb ik allerlei fraaie producten en diensten gevonden om je rol (door) te ontwikkelen

Gratis?

Abonneren is gratis. Op de site wil ik zo min mogelijk advertenties. In de De ZwaLu Nieuwsbrief (archief) is er ruimte voor een advertentie.