Boek Pak je rol


Boek Pak je rol

Vandaag de dag zijn in menig organisatie projectmanagers geschoold en gecertificeerd en toch, projecten vliegen regelmatig uit de bocht. Het werken in projecten is een avontuur en niet altijd voorspelbaar.
In het boek ‘Pak je rol en stuur de rollen’ worden de #vijf_rollen beschreven die actief zijn rondom projecten en die zijn voor 68% – door onderzoek aangetoond! – bepalend voor het succes van een project. Wat is dan bepalend? In een van de tientallen recensies wordt dit treffend samengevat: van papier naar gedrag. Niet alleen gedrag van de projectmanager, maar voor alle rollen. Welke rollen bedoel ik?

De vijf rollen

  1. Een externe klant of een marketing directeur: de  #opdrachtgever.  
  2. De #opdrachtnemer van een project. Vaak de  projectmanager, als tijdelijke baas van een project.
  3. In grotere organisaties de lijnmanager als  #ondersteuner.
  4. Het #teamlid of de projectmedewerker die in een projectteam samenwerkt.
  5. De financier, sponsor of belangenbehartiger samengevat onder noemer van #stakeholder

Rol pakken

De crux is dat elke rol bepaalde verantwoordelijkheden heeft, maar die verantwoordelijkheid ook moet pakken. En als een rol zijn verantwoordelijkheid niet neemt, hoe ga je hem daar dan op aanspreken? Dit boek focust zich op het #samenspel tussen de rollen in en om projecten; hoe je dit samenspel kunt regisseren om je eigen rol beter in te vullen, maar ook hoe je de andere rollen kunt sturen. Door mijn ervaring in kleine en grote organisaties kan ik naast confronterende onderzoek gegevens ook veel praktische voorbeelden en tips per rol geven om het samenspel tussen de rollen duidelijk te maken. Het samenspel wordt natuurlijk verduidelijkt in de context van  projectmatig werken en komt daarom uitgebreid aan bod. Wat is een project, welke kaders zijn nodig, het belang van een plan, teamwork,en instrumenten die je als rol kan inzetten enz.. De in het boek gebruikte vaktermen en tips wordt aangevuld met o.a. checklijsten en sjablonen. O ja, je weet nu gelijk mijn # hashtags…..

Pak je rol en stuur de rollen  Het boek is op deze site te bestellen, waarvan 10% voor een goed doel wordt gebruikt, of via onderstaande button.

Boek Pak je Rol bestellen