Terpetijnzeikers in je project


Vijf rollen – Wie herkent dat niet? In het Amsterdamse worden ze terpetijnzeikers genoemd. Teamleden, stakeholders of opdrachtgevers die je project te pas en te onpas frustreren. Sommige medewerkers zijn een langzaam werkend gif voor je project, bedrijf of instelling. Wijs ze de deur voor ze nog meer onheil aanrichten.

Je hebt de ‘gewone’ slecht functionerende collega’s die voor iedereen als zodanig herkenbaar zijn (lopen er de kantjes af, werken niet goed samen in teams enzovoort). En je hebt de ronduit giftige collega’s die hun destructieve invloed veel meer onder de oppervlakte doen gelden. Daarover gaat het hier. Herken de symptomen.

Rode vlaggen

  • Ze teren op roddel en achterklap, en verspillen zo tijd die ze aan constructieve gesprekken hadden kunnen besteden. Gouden regel: alles wat de waardigheid van en het respect voor een collega neerhaalt, is een no go.
  • Ze vergaderen ná de vergadering: ze ondermijnen achteraf van alles waarover zojuist gezamenlijke afspraken zijn gemaakt.
  • Ze zeggen: dat is mijn werk niet. Zeker in kleine bedrijven zal iedereen moeten bijspringen als het nodig is en zich snel moeten aanpassen aan wisselende prioriteiten. Denk: manager helpt vrachtwagenchauffeur om meteen gevaarlijke olievlek te verwijderen.
  • Ze gebruiken groepsdruk om anderen af te remmen. Voorbeeld: tegen die nieuwe collega die keihard werkt en schittert aan het firmament zeggen dat hij daarmee de rest van de groep wel een slecht imago geeft.

De lijst is nog niet compleet, die kun je hier vinden. Constructieve kritiek is waardevol, sterker: die moet je organiseren. Maar sommigen gaan een grens over. Durf daarom als projectmanager te wisselen.