Top 5 projectmanagement sjablonen


Top 5 projectmanagement sjablonen

Projecten – Voor het leiden van projecten zijn er vele projectmanagement sjablonen en methodes beschikbaar. Op deze pagina’s is bijvoorbeeld veel te vinden over methodieken als Agile-scrum en Prince2 . Een projectmanagement methode is niet alles bepalend om een project succesvol naar de finish te brengen, maar het is wel belangrijk. Ondanks dat er (steeds meer) projectmanagement software vanuit de cloud beschikbaar komt, zijn het afgelopen jaar de Microsoft Office sjablonen weer honderden keer gedownload. Welke zijn het meest populair?

 

Tip van Pak Je Rol

TimeChimp urenregistratie 

Maximaal overzicht door minimaal inspanning!

 Deze online urenregistratie software is perfect voor zzp’ers en projectteams en geeft je direct inzicht in je projecten.

Bekijk en probeer

Lees meer over TimeChimp

 

De top 5 projectmanagement sjablonen

Met stip op 1 staat nog steeds het ‘voortgangs’ projectmanagement sjabloon. Een eenvoudig A4 in Excel die een kernachtig overzicht geeft, met de bekende stuurparameters, van een project. Het kan voor meerdere projecten gebruikt worden: elke tabblad is een project. Een overzicht van de top 5 downloads:

  1. Voortgangsrapport: Een A4 voortgangs rapportage met belangrijkste stuur informatie. (Excel, ca. 38 kb)
  2. Business Case: Document en checklist met per hoofdstuk steekwoorden  om business case samen te stellen (Word, ca. 52 kb)
  3. Project Management Plan: Sjabloon en checklist met per hoofdstuk steekwoorden om niets te vergeten in je projectplan (Word, ca. 45 kb)
  4. Project Management Plan: Sjabloon gebaseerd op 2×2 vragen om snel een beknopt (ppt) projectplan te maken (Ppt, ca. 340 kb)
  5. Project opdracht: Document en checklist met per hoofdstuk steekwoorden  om opdracht compleet te maken (Word, ca. 41 kb)

Office TimeLine

projectmanagement sjablonen

 

Sinds kort is het ook mogelijk fraaie Gantt diagrammen in Powerpoint presentaties te maken: Office Timeline. Ik gebruik het al voor mijn projectpresentaties. 

De sjablonen en informatie over (de wizard) Office Timeline zijn te vinden in de kennisbank op de website en gratis te downloaden.