Voorpaginanieuws


VoorpaginanieuwsEbola, MH370, Rosetta, teleporteren, hollywood sterren, WK2014, iPhone6, Pet Pharell, selfietips, Conchita Wurst, ISIS, autisme, crises en MH17. Dit was het voorpaginanieuws in 2014 op Google . De diversiteit in woorden is groot: amusement, sport en vreselijke (mondiale) gebeurtenissen met veel persoonlijk leed. Maar volgens de Human Development Index (HDI) van de VN gaat het nog nooit zo goed met de wereld als nu. Tegenstrijdig?

 

 

Rob Wijnberg  van ‘De Correspondent’ vindt dat vooruitgang een blinde vlek is in de moderne nieuwsvoorziening. Een dakloze met een uitkering (anno 2014) heeft een hoger inkomen, gecorrigeerd voor inflatie, dan de gemiddelde Nederlander in 1950. Een Keniaan met een smartphone heeft meer info tot zijn beschikking dan de president van de USA in 1995. In minder dan 30 jaar tijd is de mondiale armoede gehalveerd.

Ik deel de observatie van Wijnberg. Er is veel ontevredenheid in Nederland, terwijl we in een van de rijkste en veiligste landen ter wereld leven. Veel reden tot dankbaarheid! Het afgelopen jaar voelde ik mij ook rijk gezegend: gezond, een dynamisch gezinsleven, vrienden en meer als genoeg werk. Ik heb met plezier trainingen, lezingen gegeven, (micro)blogs/columns geschreven en projectmanagers mogen coachen. Het was serieus gaaf om te doen!

Ruim 2000 jaar geleden was er ook voorpaginanieuws. Ondanks dat er geen internet was, ging de geboorte van Jezus toch als een lopend vuurtje rond. Vandaag draait de huidige wereld een stuk sneller. Deze toenemend dynamiek is eveneens gemeengoed in projecten. Daarom is het zo’n mooi vak. Geen een project is gelijk. Mijn boodschap is nog altijd dat de succesfactor meer en meer wordt bepaald door het commitmentniveau van de betrokken vijf rollen en niet door allerlei PM methodes. Dus niet het kunstje maar het vakmanschap. Net als in een ambacht. En dat vraagt oefening.

In 2015 is mijn ambitie om dit ambacht weer zelf te mogen beoefenen en mijn ervaring uit te dragen in de vorm van trainingen, lezingen, blogs/columns en coaching.
Ook zal ik in 2015 een nieuw product lanceren. Het heeft te maken met Digital Lifestyle producten. Tablets, MP3-players, phablets en smartphones. Al deze (kwetsbare) apparaten vallen wel eens, zoals tijdens het opladen. Daar kunnen ze niet zo goed tegen, blijkt uit onderstaande (dure) test:

 

 

Daar komt een oplossing voor. Nieuwsgierig? Het product heet charge-it en in januari te bewonderen op de website www.vanbloo.com die dan live gaat!

Fijne feestdagen en een gezegend 2015!

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *